Werken tijdens de corona maatregelen

We horen er de laatste tijd ontzettend veel over. Op facebook, LinkedIn, op het nieuws.. Het coronavirus maakt veel aanpassingen in het dagelijks leven noodzakelijk. Ook bij de praktijk werken we sinds maart zoveel mogelijk vanuit huis.
Dit vraagt van onze collega’s, maar ook van onze cliënten veel flexibiliteit: gesprekken via beeldbellen en zelfs beeldende of psychomotorische therapie kan zodoende doorgang vinden.
Daar komt veel bij kijken. Naast het technische (ICT) stukje merken we ook dat er nadelen, maar zeker ook voordelen zijn. Het kan soms erg spannend zijn om (een eerste keer) te videobellen. We hebben echter ontzettend veel bewondering voor de manier waarop veel kinderen en ouders dit tóch aangaan.

Wij hebben inmiddels ook al vele digitale toeristische routes bij onze cliënten thuis af mogen leggen. Soms worden we op de proef gesteld als het aankomt op reisziekte verschijnselen door de vaardigheden van de camerabediening en raken we zelf ook wel eens afgeleid door allerlei voorbij lopende (en vliegende) huisdieren die we via het scherm spotten. Maar we merken ook dat het, ondanks dat er een scherm tussen zit, wel enorm verbindt. Want hoe vaak kregen we voorheen de slaapkamers, knuffels, huisdieren, ‘thuispakken’ en andere niet voor de hand liggende dingen te zien?

Voorlopig zullen we niet 100% terug kunnen gaan naar een werkwijze die we gewend zijn van vóór deze periode. Inmiddels zijn we wel bezig met het creëren van mogelijkheden voor de contacten die zeer hoge prioriteit hebben, echter blijven we de gesprekken en therapiesessie daarnaast zoveel mogelijk via beeldbellen vormgeven. We hebben daarvoor de medewerking en flexibiliteit van kinderen en hun ouders nodig en zijn blij te merken dat hier zo goed op wordt gereageerd. Dank daarvoor!

Scroll naar top