Vacature orthopedagoog m/v specialisatie leerproblemen

Vacature voor orthopedagoog nvo/psycholoog nip met specialisatie leerproblemen (m.n. dyslexie)

Praktijk Zij aan Zij is op zoek naar een gedreven orthopedagoog/psycholoog nvo of nip geregistreerd (m/v). De functie is beschikbaar voor 24 uur per week (mogelijkheden tot uitbreiding), in de regio Midden-Oost Gelderland (locaties Velp, Zevenaar en Doetinchem).
De orthopedagoog/psycholoog zal in deze functie onderzoeken en behandeling uitvoeren zoals: dyslexieonderzoeken (EED) en aanvullende onderzoeken naar met name leermoeilijkheden en het geven van geprotocolleerde behandelingen dyslexie. Daarnaast zal een deel van de taken het beoordelen van dyslexie- of schooldossiers zijn.

Aanvullende taken zoals het geven van (interactieve) lezingen of overige behandelingen zijn op termijn mogelijk. Wenselijk is dat deze kandidaat geschikt is om als aanspreekpunt, specialist dyslexie (EED) binnen de praktijk te fungeren zowel voor interne als externe communicatie.

De kandidaat….

  • beschikt over ervaring in diagnostiek en behandeling bij diverse leerproblematieken
  • ziet het kind/jongere, niet de stoornis
  • is bekend met co-morbiditeit bij dyslexie, dyscalculie of andere leermoeilijkheden
  • kan zelfstandig werken
  • kan plannen en adviezen schrijven die handelingsgericht zijn, concreet en passend bij het kind/de jongere
  • is sterk in analyseren van (brede) leerproblematiek en kan dit omzetten in een duidelijk en concreet (handelingsgericht) verslag.
  • is taalkundig goed onderlegd
  • heeft tevens affiniteit en ervaring met rekenproblemen/dyscalculie

Informatie over de praktijk:
Praktijk Zij aan Zij is een praktijk voor onderzoek, begeleiding en opvoedingsondersteuning voor kind, adolescent, ouders & gezin. Locaties in Velp (Gld), Zevenaar, Doetinchem en Apeldoorn. Voor meer informatie over de praktijk en aanbod verwijzen wij naar de website: www.zijaanzij.info

Informatie over de functie of sollicitaties kunt u per mail richten aan: Meike Manschot – contact@zijaanzij.info o.v.v. ‘sollicitatie’