15 juni 2015

Tarieven

Tarievenlijst 2019
De tarieven zijn vrij van btw.

Algemeen
Intakegesprek € 85,-
Tijdens het intakegesprek wordt samen met u de hulpvraag in kaart gebracht. Daarnaast wordt besproken welk traject het meest passend is bij uw situatie. Het intakegesprek duurt ongeveer een uur.

Onderzoek Individueel
Intelligentie (capaciteiten) onderzoek  € 755,-
Onderzoek naar lees-en spellingproblemen € 755,-
Onderzoek naar rekenproblemen € 815,-
Gecombineerd dyslexie (of dyscalculie) en intelligentieonderzoek € 1187,- *
Gecombineerd dyslexie en dyscalculie onderzoek € 1187,-
Persoonlijkheidsonderzoek op basis van consulttarief
Gedragsonderzoek (o.a. concentratie / taak-werkhouding) op basis van consulttarief

Inclusief adviesgesprek. Bij het onderzoeken van meerdere kinderen binnen één gezin geldt een korting van 10% op het totaalbedrag.

*Indien er nog geen intelligentieonderzoek is afgenomen wordt dit bedrag in rekening gebracht.

Behandeling Individueel
Behandelconsult € 95,-
Systeemtherapie / gezinsbegeleiding € 105,-
Sociale vaardigheden / faalangst / leren-leren / weerbaarheid € 85,-
Remedial teaching (lezen, spellen, rekenen) € 60,- (niet vergoede zorg)
Braingame Brian training € 795,- **

** Inbegrepen:Braingame -licentie en trainingsprogramma, intakegesprek, wekelijkse telefonische contacten met coach, eindgesprek, mogelijkheid tot (gratis) verlenging, verslag en diploma.

 Behandeling Groep
Sociale vaardigheden / faalangst / leren-leren / weerbaarheid Rots en Water à 8 bijeenkomsten € 370,-*

* De groepstrainingen (o.a. Rots en Water) omvatten 7 of 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. De ouderavond, het certificaat, de materialen en verslaglegging zijn bij de kosten inbegrepen. Vanwege het groepsproces dient een eenmaal begonnen training te worden afgemaakt (m.u.v. uitzondering door overmacht). Intake en persoonlijk eindgesprek worden apart gefactureerd.

Overig
De kosten voor een workshop of thema-avond is afhankelijk van uw wensen. Neem hiervoor contact met ons op zodat wij dit op uw wensen kunnen afstemmen!

LET OP! Indien verhinderd, graag 24 uur van tevoren afmelden. Zonder tijdig bericht wordt het consult in rekening gebracht. Dit geldt ook indien de vergoeding via een andere instantie verloopt (school, gemeente etc.). Hierbij geldt : zonder tijdig afmelden komt het consult op uw eigen rekening.

Welke werkzaamheden zitten in deze tarieven?
Betrokken begeleiding en advisering staat bij ons voorop. Een consult duurt in principe 45 minuten, groepstrainingen 1,5 uur. In dit tarief is verslaglegging, dossiervorming en voorbereiding inbegrepen. Daarnaast behoort de tijd die gebruikt wordt voor telefoongesprekken (bijvoorbeeld met school indien wij toestemming hebben) of e-mailverkeer eveneens bij dit tarief. Niet inbegrepen zijn gesprekken met school/leerkrachten op locatie.

Vergoedingsmogelijkheden:
Vanaf 1 januari 2015 is de vergoeding van de jeugdzorg overgeheveld van de zorgverzekeraars naar de gemeenten.  Elke gemeente kent haar eigen procedure en werkwijze. 

Gemeenten waarmee Praktijk Zij aan Zij een contract heeft:
Regio Arnhem: Arnhem, Rheden, Rozendaal, Lingewaard, Duiven, Zevenaar, Overbetuwe, Renkum, Westervoort, Doesburg en Wageningen.

Achterhoekse gemeenten: Doetinchem, Oude IJsselstreek, Montferland, Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland, Aalten en Winterswijk.

Regio Midden-IJssel / Oost-Veluwe: Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.

Mocht u in een andere gemeente wonen maar zich wel graag bij ons willen aanmelden dient u dit bij uw gemeente aan te geven. Zij zullen met u hierover in gesprek gaan.
De praktijk heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Mogelijk kunt u de factuur zelf indienen, u kunt de voorwaarden hiervoor bij uw verzekeraar navragen.

Indien u uw gegevens niet wilt delen met derden (gemeente of verzekeraar) is het ook altijd mogelijk om de zorg zelf te betalen.

LET OP! Indien de vergoeding via de gemeente verloopt is het noodzakelijk dat de gevraagde informatie tenminste één (1) week vóór het intakegesprek in ons bezit is (per mail/post).

Algemene voorwaarden van toepassing op overeenkomsten tussen leden van de Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO) en haar cliënten. (versie NVO 2005) kunt u hier downloaden. Ook kunt u de privacyverklaring van onze praktijk hier vinden.
Mocht u een klacht hebben, vinden wij dat erg vervelend. Graag gaan wij met u in gesprek. Een klachtenreglement is te vinden in onze wachtkamer of u kunt ons hiernaar vragen. Mochten wij er samen niet uitkomen, kan er een externe vertrouwenspersoon worden ingeschakeld. U kunt terecht bij het onafhankelijke Klachtenloket Zorg. Wij zijn tevens aangesloten bij de Geschillencommissie Zorg.