Tarieven

Tarievenlijst 2023

De tarieven zijn vrij van BTW.

Algemeen

Startgesprek € 120,-
Tijdens het start- of kennismakingsgesprek wordt samen met u de hulpvraag in kaart gebracht. Daarnaast wordt besproken welk traject het meest passend is bij uw situatie. Dit gesprek duurt ongeveer een uur / 60 minuten.

Onderzoek Individueel

Intelligentie (capaciteiten) onderzoek  € 950,-
Onderzoek naar lees-en spellingproblemen of rekenproblemen  € 950,-
Gecombineerd dyslexie (of dyscalculie) en intelligentieonderzoek € 1520,- *
Persoonlijkheidsonderzoek op basis van consulttarief
Gedragsonderzoek (o.a. concentratie / taak-werkhouding) op basis van consulttarief

Inclusief adviesgesprek. Bij het onderzoeken van meerdere kinderen binnen één gezin geldt een korting van 10% op het totaalbedrag.

*Indien er nog geen intelligentieonderzoek is afgenomen wordt dit bedrag in rekening gebracht.

Behandeling Individueel

Behandelconsult €109,20 
Systeemtherapie / gezinsbegeleiding € 120,- 
Remedial teaching (lezen, spellen, rekenen) € 70,- (niet vergoede zorg)

 Behandeling Groep

Sociale vaardigheden / faalangst / leren-leren / weerbaarheid Rots en Water à 8 bijeenkomsten € 760,-* 
* De groepstrainingen (o.a. Rots en Water) omvatten 7 of 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. De ouderavond, het certificaat, de materialen en verslaglegging zijn bij de kosten inbegrepen. Vanwege het groepsproces dient een eenmaal begonnen training te worden afgemaakt (m.u.v. uitzondering door overmacht). Intake en persoonlijk eindgesprek worden apart gefactureerd.

Overig

Supervisie voor professionals hbo(+) en wo(+) individueel € 109,20 per uur
Supervisie voor professionals in een groep van 2 personen € 136,50 per uur
De kosten voor een workshop of thema-avond is afhankelijk van uw wensen. Neem hiervoor contact met ons op zodat wij dit op uw wensen kunnen afstemmen!

LET OP! Indien verhinderd, graag 24 uur van tevoren afmelden. Zonder tijdig bericht wordt h consult in rekening gebracht. Dit geldt ook indien de vergoeding via een andere instantie verloopt (school, gemeente etc.). Hierbij geldt : zonder tijdig afmelden komt het consult op uw eigen rekening.

Welke werkzaamheden zitten in deze tarieven?

Betrokken begeleiding en advisering staat bij ons voorop. Het gesprek met uw behandelaar duurt in principe 45 minuten. In het consulttarief is inbegrepen, verslaglegging, dossiervorming en voorbereiding. Niet inbegrepen zijn bijv. gesprekken met school/leerkrachten op locatie of behandelplannen/evaluatieplannen.

Vergoedingsmogelijkheden:

De vergoeding van de jeugdzorg is overgeheveld van de zorgverzekeraars naar de gemeenten (sinds 2015). Elke gemeente kent haar eigen procedure en werkwijze. Een contract met de gemeente betekent echter niet automatisch dat een consult of traject vergoed wordt, hierover wordt door de betreffende gemeente beslist.

Gemeenten waarmee Praktijk Zij aan Zij een contract heeft:

Regio Arnhem: Arnhem, Rheden (enkel dyslexiezorg), Rozendaal (enkel dyslexiezorg), Lingewaard, Duiven, Zevenaar, Overbetuwe, Renkum, Westervoort, Doesburg en Wageningen.
Achterhoekse gemeenten: Doetinchem, Oude IJsselstreek, Montferland, Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland, Aalten en Winterswijk.
Regio Midden-IJssel / Oost-Veluwe: Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.
Regio Foodvalley: Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel en Veenendaal

De praktijk heeft geen contracten met zorgverzekeraars voor volwassenen (18+). Indien er een consult heeft plaatsgevonden kunt u de factuur mogelijk zelf indienen, u kunt de voorwaarden hiervoor bij uw verzekeraar navragen. De praktijk geeft geen garanties of dit uiteindelijk vergoed wordt.

Indien u uw gegevens niet wilt delen met derden (gemeente of verzekeraar), óf de zorg valt niet onder de Jeugdwet (vergoede zorg) is het natuurlijk ook altijd mogelijk om de zorg zelf te betalen.

LET OP! Indien de vergoeding via de gemeente verloopt is het noodzakelijk dat de gevraagde informatie tenminste één (1) week vóór start van de behandeling/onderzoek in ons bezit is (per mail/post). Verwijzingen kunnen vanaf heden ook via ZorgDomein.

Scroll naar boven