Nieuwe praktijkrichtlijn

Deze richtlijn geldt vanaf 1 juli 2020

Geachte ouder(s), verzorger(s),

Vanaf 1 juli kunnen face-to-face gesprekken weer doorgang vinden. Er is geen limiet in aantal mensen in de ruimte (let op: wel afhankelijk van de grootte van de ruimte. We willen graag wel 1,5 meter afstand kunnen houden).
Volwassenen hoeven geen afstand meer te houden van kinderen tot 12 jaar.

We willen u vragen zich aan de volgende richtlijnen te houden:

  1. We vragen u voorafgaand aan het gesprek of u (en uw gezin) wilt nagaan of u gezond bent (is), of dat er sprake is van klachten.
    Indien uw zoon/dochter of een ander gezinslid klachten en symptomen heeft passend bij COVID-19 vragen wij u de afspraak om te zetten naar een beeldbel afspraak. Mocht u de afspraak om een andere reden niet door kunnen gaan zullen wij genoodzaakt zijn een ‘no show’ in rekening te brengen (tarief € 85,-)
  2. Kom op de afgesproken tijd en niet veel te vroeg. Er is helaas geen plek om te wachten op de praktijklocatie tot uw afspraak begint. De wachtkamers zijn alleen geopend voor ouders die tijdens de afspraak van hun kind op de praktijk blijven wachten.
  3. Wachten kunt u voor de  ingang (voordeur), waar u kunt aanbellen of bellen/appen met de behandelaar om aan te geven dat u er bent (mocht deze er nog niet zijn om u op te wachten). De behandelaar zal u  komen ophalen voor de afspraak.
  4. Er staat water, koffie en thee voor u klaar (in de wachtruimte óf in een kamer, afhankelijk van de locatie) u kunt dit zelf pakken. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de kannen regelmatig schoon gemaakt worden. Er liggen ook doekjes klaar zodat u dit, indien gewenst, zelf kunt doen.
  5. Uw zoon/dochter wordt na de afspraak op de afgesproken tijd weer bij de voordeur gebracht. Bij een onderzoek wordt het afhaaltijdstip ter plekke met u besproken.
  6. Mocht er sprake zijn van een onderzoek: geef uw zoon of dochter een eigen drinkfles(je) mee en evt. wat te eten.

Wij nemen de richtlijnen van het RIVM zeer serieus en gaan voorafgaand aan de werkdag ook onze eigen gezondheid na. Mocht er bij een medewerker / behandelaar sprake zijn van symptomen en klachten passend bij COVID-19, zullen wij de afspraak omzetten naar een afspraak middels beeldbellen (of telefonisch). Zo houden we elkaar gezond!

Alvast hartelijk dank voor uw begrip en medewerking in deze unieke situatie.
Met vriendelijke groet,
Team Praktijk Zij aan Zij

Indien er sprake is van een crisissituatie rondom veiligheid vragen wij contact op te nemen met het alarmnummer (112) of neem contact op met de crisisdienst van GGZ-jeugd.

Scroll naar top