24 juni 2015

Psycho- motorische therapie

Psychomotorische therapie

materiaal pmt
Begeleiding
 individueel

Deze vorm van begeleiding is geschikt voor kinderen (vanaf 6 jaar) en jongeren die beter leren door ervaren en doen. Er wordt gewerkt aan zelfvertrouwen, weerbaarheid en het verkennen van je eigen grenzen. Ook het ervaren van je gevoelens zoals het beheersen van woede of omgaan met ingrijpende gebeurtenissen kan middels PMT geoefend worden.

PsychoMotorische Therapie (PMT) is een ervaringsgerichte therapievorm die individueel en in een zaal wordt gegeven door een PsychoMotorisch Therapeut (PMT’er). Binnen PMT ervaar je door te doen, het ervaren zelf staat hierin centraal. Er wordt geoefend met andere oplossingen en je leert hoe je dit kunt toepassen en inzetten in verschillende situaties. Het ervaren en herkennen van je gevoelens, zoals het beheersen van boosheid kun je oefenen middels deze therapievorm. Naast individuele begeleiding kan PMT ook als groepstraining gegeven.

pmt materiaal 2

Begeleiding – Weerbaarheidstraining Rots & Water

Rots & Water training

Wat?

In deze training leren kinderen en jongeren door middel van spel en bewegingsoefeningen op hun eigen kracht te vertrouwen, beter op anderen af te stemmen, rekening houden met elkaar en hun weerbaarheid te vergroten.

Voor wie?
De training is voor kinderen vanaf 6 t/m 18 jaar, die beter rekening willen leren houden met zichzelf en/of anderen. Deze training is zowel geschikt voor wat meer teruggetrokken, stille kinderen als voor wat meer dominante of duidelijk aanwezige kinderen. De rots en water training kan ook aangeboden worden op school, binnen een bestaande groep of een deel van een groep. In groepen waarin kinderen bijvoorbeeld gepest worden is de training nuttig.

Hoe?
De training wordt gegeven in een gym- of speelzaal.

– individueel traject: lessen van 45 minuten, zo vaak als nodig is
– groepje met leeftijdsgenoten (max. 8 kinderen): lessen van anderhalf uur, 8 keer. Inclusief ouderavond en persoonlijk eindverslag. Er wordt een intake gepland vooraf.
– hele klas: lessen van een uur, vaak onder bestaande gymtijd, 10 keer. Indien gewenst met ouderavond, en in elk geval een voorgesprek met de leerkracht.

Waar?
De Rots & water training vindt op locatie plaats op scholen en wordt daarnaast gegeven in een gymzaal in Velp, Zevenaar en Doetinchem.
Locatie: De Dumpel Velp
Locatie: Gezondheidscentrum Lentemorgen
Locatie: Fitland Doetinchem

Kledingtip: neem sportschoenen mee en doe makkelijk zittende kleding aan!